Jee, pitkästä aikaa pääsin koneen äärelle tikkailemaan Lennyn kuulumisia. Kovasti vaivaa nähty hienon hieno ulkoasu kaatui jostain syystä ja nyt mennään vuodatuksen perus pohjalla. Mälsää. En tykkää tästä yhtään… Olen miettinyt siirtyväni Bloggerin riveihin mutta saas ny nähdä. Joku jo kysellyt: Missäs kaikki kuvat ovat?? Ei hätää. Lataan kuvia kuunhan löydän jonkun kivan ja helpon kuva-albumisaitin jonne lataan kaikki miljoona kuvaa muidenkin ihmisten nähtäväksi. Lisään myös kasvukäyrän kunhan saan tämän inhottavan ulkoasun taas muutettua.

 

 MUTTA itse asiaan: LENNY on taas kasvanut ja kehittynyt huimasti (14kg!) ja on jo Jätkä-iässä. Säkä oli 45cm viime torstaina. Tassut ovat pitkät ja paksut et kyllä sitä korkeutta vielä tulee. Nyt on vielä hauskasti takakorkea. Kuono sai ensin pituutta (näytti ihan collielta…) ja nyt viimeviikkona on ruvennut leviämään melko runsaasti.

 Eilen ostin pienen lahjan kun kerran vauva-aika on ohi: uuden pannan (siitä paremmin seuraavassa postauksessa, mutta on 100%:a parempi kuin valjaat), pentu kongin ja ison lihaisan luun (Jätkä on hulluna näihin + tekee hyvää hampaille).

 Lenny on kyllä niin hellyttävä tapaus (edelleen) ja terävä oppimaan (edelleen myös), että välillä melkein liikutun, kun katson sen aivotyöskentelyä. <3 Lenny on mamman kuuta! Pentukurssilla käydään joka torstai Kyläsaaressa ja sen järjestää Susanna, Hirvee harmikoira. hirveeharmikoira.blogspot.com/ Kurssilla on kiva rento meininki, niin kuin kuuluukin. Aloitimme viime viikolla ja näitä me harjoiteltiin :

1. katsekontakti: ei käskyä, houkutin sivulla ja odotellaan että koira tarjoaa kontaktia itse   ooops, olen aikaisemmin vaatinut Lenilt vain silloin kun sanon ”katse”…

2. ”istu”    – osattiin

3. seuraamisen alkeet: kieppi vasemman jalan viereltä ja istuutuu, ”sivu”     – osattiin, mutta silti kotiläksyjen jälkeen tarjoaa jo ihan itse sekä seuraa jo lenkillä silmä kovana vierelläni (ilman käskyä) <3 luv it! Ihanaa, että ohjaaja korjasi minua ja nyt tarjoan aina namia vasemmalla kädellä koiran vasemmalta puolelta.

4. ”tänne”      – osattiin, ainoo et Lenillä oli ensimmäisessä harjoitustilanteessa kova pissahätä ja siksi rimpuili heti pois edestäni namit vielä poskessa. 

 Huomasin myös vasta kursseilla, että välillä olen itsekin niin keskittynyt, etten muista kehua koiraa! Tai useimmiten kehun silloin kun olen jo viemässä namia suuhun. Nyt huomaa että pelkkä kehuminenkin riittää entistä paremmin motivoimaan Lennyä. Ens torstaita odotellessa!

 Niin kun ekaluokkalaisella kuuluukin, niin maitohampaat ovat alkaneet vaihtua! Ensimmäiset leegot tosin jo 2 viikkoa sitten. Minusta alkaa jo tuntua että alaetuleegot on vaihtumassa jo kolmatta kertaa. :D Poskihampaita ei ole vielä lähtenyt kuin yksi ja sekin sylkäistiin heinikkoon kesken treenien. En ole saanut yhtäkään hammasta talteen, damn. Olen kyllä koko ajan skarppina jospa yhden sapeleista saisi pelastettua. Se kädessä sitten muistelisin aikuis-Lennyn kanssa miten ne suloiset pienet torahampaat raateli 6 paria legginsejä ja sukkahousuja ja seivästi maukkaita nilkkoja ja käsiä. Ah, kuinka nostalgista!

- Suvi