Lennyn mitat 14.heinäkuuta : 6,5kg, säkä 33cm

 Pennun puruvoima senkun kasvaa ja sen huomaa minun ja J:n rupisista raajoista. :D Olen kuullut, että kaikki tästä pentueesta ovat kovia tutustumaan maailmaa suunsa kautta. ;) Onhan tuo ihan normaali ja terveen pennun piirre, mutta ai jumatsukka, kun nyt jo sattuu sen verran, et on hankaluuksia olla itse rauhallinen ja välimpitämätön "esimerkkiä näyttävä aikuinen". Noin 80% pureminen kohdistuu jalkoihin ja lahkeisiin, kun kävellään huoneesta toiseen.

 Olemme käyttäneet näitä konsteja:

1. Seistään rauhallisesti ja huomioimatta niin kauan että pentu rauhoittuu. Yleinsä rauhoittuu, ainakin minulla, kun mielenkiinto häviää. Heittäytyy mahalleen ja rapsutan rauhoitavasti mahaa. ONGELMA: heti kun lähden liikkeelle useimmiten hyökkää uudestaan.

2. Kielto. ONGELMA: ööh, toimii muissa tilanteissa, ei tässä...

3. Kielto ja KUN jatkuu niin murisen ja näytän hampaita, otan niskasta/poskesta kiinni. Selätän ja "puraisen" jos kiihtyy liikaa, alistan. ONGELMA: on niin pirun periksiantamaton ja kovapäinen poika, että alkaa murinastani vain haukkumaan eli komentaa takaisin. Kyseenalaistan toimenpiteen, koska en tiedä onko liian "kovaa" koulua pennulle vai vaatiiko näin kova koira vähän enemmän? Siis saako tässä tilanteessa "kurittaa fyysisesti" pentua? Tekeväthän koirat toisilleenkin näin...? Kertokaa viisaammat ja kokeneemmat!

4. Otan syliin selälleen ja rauhoitan yli-innostuneen pennun. Päästän ehkä 5min päästä pois, kun rauhoittunut. ONGELMA: rauhoittuu minuutiksi, mutta palautuu heti kun lähden liikkeelle. Arkiaamuina aika ei meinaa riittää varsinkin kun pentu on pirtee kuin peipponen aamuneljältästä alkaen vaikka omistajat ovat vielä koomassa ja apaattisia sängyn pohjalla. :S

5. Jäähy lapsiportin toisella puolella. Rauhoituu yksinään. ONGELMA: ymmärtääkö koira oikeasti "hylkäämisen" syyn? Meijän Lenny rupee yli-innokkaana touhaamaan muuta tai ruopimaan lattiaa/aitaa ja haukkumaan komentavasti (aamulla paha naapureiden kannalta). Iltaisin rauhoittuu nopeammin ja hakeutuu makuhuoneeseen nukkumaan.

6. Pertti Vilanderin ohje: kun koira alkaa purra, anna sen taistella esim. oikean kätesi kanssa niin kauan, että sinä voitat sen. Kun koira puree kättä, niin sinä puret kädelläsi sitä. Käsi ei ole agressiivinen vaan antaa takaisin niin kauan että pentu alistuu häviöön. Sinun itsesi TÄYTYY olla mahdollisimman passiivinen ja rauhallisessa mielentilassa, koska sinä et tappele pennun kanssa vaan käsi. ONGELMA: kipukynnykseni on korkea, mutta kun päivä päivältä nuo naskalihampaiden voima kasvaa. Sekä Lenny on sitkeä kuin sissi ja "janoaa kostoa" häviöstään huolimatta. Minun ja J:n oikeat kädet ovat riekaleina ja itselläni sormikin jo tulehtunut.

7. Puruluut. Auttavat hampaiden kutinaan ja on Lennyn mielestä hauskaa puuhaa. ONGELMA: ei niitä puruluita voi koko ajan syöttää. :D

8. Jalan sijasta lelu suuhun. ONGELMA: musta tuntuu et vaan palkitsen koiran ja aktivoin koiraa liikaa kiihtyneenä.

 Tällä hetkellä parhaimpia konsteja on ollut pennun rauhoittaminen omalla passiivisuudellaan ja sylissä pitäminen sekä puruluut. Tänään ajattelin kokeilla tuota "neutraalia" menetelmää: TABASCOA. Eli sitä vain jalkoihin, niin luulis maistuvan pahalle. Lennyn veljeen tämä kikka on kuulemma tehonnut. :) Viinietikkaa ajattelin kokeilla porttiin, värittömyytensä takia. Noi välipuut hakeutuu jo koiran kitaan heti kun Lenny joutuu toiselle puolelle porttia... kun pientä harmittaa! Muita vaihtoehtoina on mm. kolinapurkki ja sumutinpullo. Jätän ainakin vielä kolinapurkki-kortin käyttämättä. Ovelaa. Piippausta tai pentumaista vikinää minun on ihan turha kokeilla, koska tuossa Lennyssä on niin paljon koiraa, että se luulisi vain vievän voiton minulta. :P

 

 Halusin kirjoittaa asiasta, koska lähes jokaiselle turrelle tulee sama vaihe pentuiässään ja sehän menee ajallaan ohitse oikealla ohjauksella. :) Tahdoin myös jakaa omia jippojani ja saada lisää ideoita puremisen blockaukseen. Joten, reippaasti kertomaan omia kokemuksianne "kommentoi"-boxiin. Kiitos! :)

Ps. Lennyllä on myös kasvanut raajat ihan silmissä. Meno on kovaa ja sulavaliikkeisempää. Mutta siitä seuraavassa jaksossa.

- Suvi